Ontdek ons

Ethisch charter

Club Méditerranée heeft het Diversiteitscharter ondertekend en zet zich volledig in voor het bevorderen van diversiteit en het voorkomen van discriminatie.

Multiculturaliteit

In het kader van een open en tolerante cultuur en meer bepaald rekening houdend met de landen van vestiging stimuleert Club Med verscheidenheid in afkomst en streeft het naar multiculturaliteit binnen de teams. Deze "culturele smeltkroes" is een fundamenteel element dat al jarenlang - en vandaag meer dan ooit - bijdraagt tot onze cultuur en onze bedrijfsidentiteit. Bijna 100 verschillende nationaliteiten zijn vertegenwoordigd in de 75 Clubdorpen over de hele wereld.
 

De Missie Handicap

Gesticht in 2007, de Missie Handicap heeft voor het aanpassen van het proces voor de werving gezorgd en mensen met een handicap hun baan laten behouden: iemand die verantwoordelijk is voor de werving Mission Handicap, een verhoogde aanwezigheid op specifieke jobbeurzen en op internet websites, een opvolging van de werknemers en een hulp voor de ontwikkeling van werkplekken. 

Globalen, von der UNWTO aufgestellten Ethikkodex für den Tourismus

Durch die Unterzeichnung des globalen Ethikkodexes für den Tourismus bekräftigt Club Med erneut sein Engagement für einen nachhaltigen Tourismus.
 

Onze voornaamste HR-overeenkomsten

  • 2004

Ondertekening van het DiversiteitscharterClub Méditerranée is een van de eerste ondertekenaars.

  • 2007
Ondertekening van een collectieve overeenkomst voor het aanstellen van gehandicapte personen.

Opstelling van een Missie Handicap binnen Club Méditerranée.

  • 2007-2009
Deelname aan het AVERROES-project. Club Med was een van de eerste Franse ondernemingen die een grootschalig statistisch onderzoek liet uitvoeren naar de discriminatierisico's binnen de wervings- en loopbaanbeheersprocedures.

De resultaten van dit onderzoek werden eind 2009 gepubliceerd.

  • 2009
Ondertekening van een collectieve overeenkomst voor het aanstellen van senioren.

Overeenkomst over het anticiperende beheer van banen en vaardigheden (Gestion Prévisionnelle des Emplois et des Compétences - GPEC).

  • 2010
Ondertekening van een tweede collectieve overeenkomst voor het aanstellen van gehandicapte personen.

Integratie van het aspect Diversiteit binnen het strategische ondernemingsproject Magellan

  • 2013
Ter ondersteuning van zijn succesvolle herpositionering in het luxegamma heeft Club Med in 2013 een nieuwe slogan aangenomen: “En wat betekent geluk voor u?".  In 22 talen beschikbaar en in 47 landen ingezet, plaatst de campagne op een moderne en verrassende manier alles centraal wat het verschil maakt bij Club Med:  zijn informele, stijlvolle, vriendelijke geest en zijn vermogen om van de klant de hoofdrolspeler te maken binnen de ervaring van geluk.