Ontdek ons

Organisatie van onze clubdorpen

Wat is een Clubdorp?

 

Een Clubdorp is een unieke plaats, gevestigd op schitterende locaties, met verblijf en restauratie, en een breed aanbod aan activiteiten: evenementen, welzijn, sport... Om al deze dienstverleningen te verzorgen, volgens het ritme van de seizoenen, is elk Clubdorp zo georganiseerd dat iedereen de kans krijgt zijn talent te ontplooien in een duidelijk afgebakend en beveiligd kader.

De Chef de Village (Clubdorp Manager) wordt omringd door een team afdelingsmanagers, bestaande uit een Financieel Manager, een HR Manager, een Technisch Manager, een Hotel Services Manager en een Leisure Services Manager. Deze 5 functies samen worden de G.5 genoemd.

Het bestaan van deze functies varieert naargelang de omvang van het Clubdorp en de aangeboden diensten. In sommige Clubdorpen, waar de functies Hotel Services Manager en/of Leisure Services Manager niet bestaan, vallen deze functies rechtstreeks onder de verantwoordelijkheid van de Chef de Village (Clubdorp Manager).

 

Wat is de rol van de Chef de Village (Clubdorp Manager)?

Het is de baas van het Clubdorp, een uniek personage. Als dirigent is hij verantwoordelijk voor het dorpsleven en de sfeer die er heerst. Zijn ervaring en zijn organisatie- en communicatiekwaliteiten maken van hem een manager en een charismatische leider die op elk moment voor dat ene extraatje zorgt: het feestgevoel.

Wat is de rol van een afdelingsmanager?

De afdelingsmanagers hebben de taak een team van G.O's en/of G.E's te leiden (het team kan 2 tot 100 personen tellen) binnen een specifiek vakgebied en moeten tevens de organisatie van hun afdeling optimaliseren. Zij beoordelen en evalueren, samen met de Chef de Village (Clubdorp Manager), de vaardigheden van de activiteiten verantwoordelijken en van de G.O's en G.E's.

Wat is de rol van een activiteit verantwoordelijke?

Bepaalde afdelingsmanagers worden bijgestaan door activiteit verantwoordelijken wanneer hun vakgebied meerdere specialiteiten omvat.
Zo kan de sport manager bijgestaan worden door een verantwoordelijke golf of zeilen, enz. Hun rol bestaat uit het zelfstandig en efficiënt beheren van hun activiteit..

Wat is een G.O?

De G.O, of Gentil Organisateur (vriendelijke organisator), is de medewerker van Club Med. Deze unieke naam is een uitvinding van Club Med. De G.O is de ambassadeur van de Club Med Spirit en draagt de 5 waarden van de onderneming uit: vriendelijkheid, vrijheid, verantwoordelijkheid, pioniersgeest, multiculturaliteit.

Wat is een G.E?

De G.E, of Gentil Employé (Vriendelijke Werknemer), is eveneens een medewerker van Club Med afkomstig uit het land waar het Clubdorp zich bevindt. Hij heeft een vaste werkplaats en een ander statuut dan de G.O. De G.O's en G.E's vormen één team en werken aan hetzelfde doel: de G.M's. tevreden stellen. Ze oefenen verschillende beroepen uit, die elkaar aanvullen.

Wat is een G.M?

De G.M, of Gentil Membre (Vriendelijk Lid), is de klant van Club Med. De G.M's kunnen van alle leeftijden zijn en betreffen zowel alleenstaanden, koppels als gezinnen. Ze komen uit alle windstreken en zijn op zoek naar vakantiegeluk in onze magische Clubdorpen, waar de G.O's en G.E's tot hun dienst staan.