FAQ

FAQ

Vragen over ALGEMENE

"G.O", "G.E", "G.M" … Ontdek de legendarische woordenschat van Club Med.

Wat is een Clubdorp?
Hoe moet ik me kleden in het Clubdorp?

Overdag moet je je G.O-uniform dragen of als je functie dat vereist, je professionele uniform. 's Avonds wordt aan het G.O-team gevraagd hun kleding op het thema van de avond af te stemmen.

Wat is een G.M?
Wat zijn de Crazy Signs ?

Dat zijn de speciale momenten, eigen aan Club Med, waarbij de G.O's samenkomen om met de G.M's de traditionele dansen van het Clubdorp te beleven.

Wat is een Drietand?

De Drietand symboliseert het serviceniveau van een Clubdorp. We hebben drie serviceniveaus, naargelang het comfort en de aangeboden diensten: 3, 4 en 5 Drietanden. De Drietand is tevens de naam van de Club Med-catalogus, die alle informatie over de Clubdorpen bevat.

Hoe solliciteer ik bij Club Med?

De sollicitaties die via onze wervingssite binnenkomen, worden met voorrang behandeld door onze voorselectie dienst. We raden je dan ook aan te solliciteren via www.clubmedjobs.be.

Moet ik mijn eigen bedlinnen en handdoeken meebrengen?

Wij leveren en wassen je bedlinnen en handdoeken.

Moet ik verplicht een vreemde taal spreken?

Alles hangt af van de functie waarnaar je solliciteert. Maar het spreken van een vreemde taal is in elk geval altijd een pluspunt.

Heb ik in het Clubdorp toegang tot het internet?

Niet al onze dorpen zijn uitgerust met wifi, dat zal dus afhangen van je werkplaats.

Kan ik in hetzelfde Clubdorp gaan werken als een vriend?

Onze sollicitaties worden individueel behandeld. Onze teams worden samengesteld op basis van de beschikbare plaatsen in elk Clubdorp. We kunnen dan ook niet garanderen dat je in hezelfde Clubdorp terechtkomt als je vriend.

Mag ik een huisdier meebrengen naar het Clubdorp?

Huisdieren zijn helaas niet toegestaan in onze vakantiedorpen.

Kan ik het land kiezen waar ik wil werken?

Als je in een specifiek land wil werken, moet je solliciteren bij de HR Manager van het kantoor van het land in kwestie.

Moet ik mijn verblijf betalen?

De G.O's en G.E's betalen een financiële bijdrage voor hun verblijf en maaltijden. Deze bedraagt ongeveer € 2 per dag voor het verblijf.

Kan ik het Clubdorp kiezen waar ik wil werken?

Het zijn onze Human Resources Coördinatoren die beslissen in welk Clubdorp je gaat werken, op basis van de beschikbare plaatsen en de vaardigheden van elke sollicitant (beroepservaring, kennis van vreemde talen, diploma's...)

Waar woon ik in het Clubdorp?

Meestal worden onze medewerkers in een twee- of driepersoonskamer ondergebracht. In bepaalde Clubdorpen waar de structuur dit toelaat, kunnen de G.O's en G.E's over een eenpersoonskamer beschikken.

Hoeveel tijd moet ik beschikbaar zijn?

Een seizoen duurt 3 tot 8 maanden, afhankelijk van het Clubdorp waar je ingezet wordt. Maar bepaalde plaatsen in de kinderopvang zijn voor kortere periodes beschikbaar, meer bepaald tijdens de schoolvakanties.

Is een international paspoort verplicht?

Voor de G.E's die in hun eigen land aangesteld worden, is een paspoort niet verplicht. Maar voor de G.O's die mogelijk in het buitenland gaan werken, wordt het aanbevolen een paspoort te hebben omdat dit zal afhangen van je statuut en het land van bestemming.

Heb ik de mogelijkheid naar huis te gaan tijdens de contractperiode?

Onze G.O's en G.E's kunnen hun wekelijkse vrije dag doorbrengen waar ze willen. Als de afstand dat toelaat, kan je je rustdag zeker thuis doorbrengen. De reiskosten om tijdens het seizoen naar huis te gaan, nemen wij echter niet voor onze rekening.

Kan ik met mijn eigen auto naar het Clubdorp komen?

Als je dat wenst, kan je op eigen kracht naar je Clubdorp gaan. Je wordt terugbetaald na overleg van de bewijsstukken en op basis van het tarief van een treinticket 2e klas.

Worden de reiskosten om me naar het Clubdorp te begeven terugbetaald?

De reiskosten van je woonplaats naar het Clubdorp van bestemming zijn voor onze rekening (onderhevig aan de voorwaarden die meegedeeld worden bij de aanstelling).

Worden mijn reiskosten om naar de wervingssessie te gaan terugbetaald?

De reiskosten naar de wervingssessie zijn voor rekening van de sollicitant. In sommige gevallen vergoed het Arbeidsbureau deze kosten.

Wat is een G.E?
Kan ik familieleden uitnodigen in het Clubdorp?

Voor elke uitnodiging in het Clubdorp moet de G.O vooraf toestemming vragen aan de Chef de Village (Clubdorp Manager). Met deze toestemming en afhankelijk van de beschikbaarheid in het Clubdorp kan de G.O een korting krijgen op de hotelkosten voor vol pension (exclusief vervoer).

Wat is een G.O?
Moet ik mijn consumpties bij de bar betalen?

Onze G.O's kunnen gratis en zonder beperking niet-alcoholische dranken consumeren (frisdrank, vruchtensap, koffie, thee …). Alcoholische dranken moeten betaald worden en zijn met mate te gebruiken.

Worden mijn werkuniformen ter beschikking gesteld?

Wij bezorgen je je werkuniform, of het nu om het professionele uniform of om het specifieke G.O-uniform gaat. Je krijgt het bij de aanvang van het seizoen en het wordt in de loop van het seizoen gewassen als je functie dat vereist.

Hoe weet ik welke thema's er 's avonds aangeboden worden?

Zodra je aangesteld bent, krijg je van de administratieve dienst een lijst met de avondthema's die het vaakst gebruikt worden in de dorpen.