Ontdek ons

Jérôme
Verkoper Excursies Reisleider

  • Indiensttreding bij Club Med :
    Mei 2007
  • Clubdorpen :
    Otranto, La Pointe aux Canonniers, La Caravelle, Palmiye, Club Med 2
  • Opleiding :
    Licentiaat Toerisme
Mini-CV
  • Verkoper Excursies | Reisleider
G.O zijn bij Club Med is voor mij de ideale job idéal

Waarom ik bij Club Med gesolliciteerd heb? Omdat het een hoofdrolspeler is binnen de toeristische sector, omdat ik altijd graag gereisd heb, mijn horizon wilde verbreden en nieuwe culturen wilde ontdekken. Ik wist ook dat ik bij deze onderneming kon deelnemen aan de optredens en zo mijn tweede hobby binnen mijn beroep kon uitoefenen: dansen. G.O zijn bij Club Med is voor mij de ideale job.

Ik ben nu al enige tijd Verkoper Excursies | Reisleider bij Club Med. Concreet betekent dit dat ik de verkoop van de afdeling Excursies moet ontwikkelen en de G.M's begeleid tijdens bus- of bootexcursies. Deze functie is een echte uitdaging. Ten eerste door wat er financieel op het spel staat en ten tweede omdat een groep tot 50 personen kan tellen. Je moet alles in goede banen weten te leiden en er tegelijkertijd toch ontspannen uitzien! Dat is een hele kunst!

Om G.O Excursies te zijn, moet je in de eerste plaats nieuwsgierig en open van geest zijn, graag nieuwe culturen ontdekken en natuurlijk een aantal vreemde talen spreken. Het vraagt ook een goede dosis aanpassingsvermogen. Met de Club Med 2, het cruiseschip van de Club, kom je bijvoorbeeld elke dag, elke week in een ander dorp aan. Het is een buitengewoon boeiende job, maar je moet wel goed van alles op de hoogte blijven en altijd meer willen leren!

En dat bevalt me nou juist zo aan de Club; de kans hebben mezelf te overtreffen, altijd bij te leren. Om een voorbeeld te geven: ik ben begonnen in het Clubdorp Otranto in Italië. Toen ik daar aankwam, kende ik het land niet en sprak ik geen woord Italiaans. Ik bofte dan ook dat ik mijn kamer moest delen met een Siciliaanse G.O en in amper 6 maanden tijd heb ik Italiaans geleerd. Met een open geest en gevoel voor communicatie, leer je snel!