Ontdek ons

Frédéric
Verantwoordelijke Watersporten

 • Indiensttreding bij Club Med :
  Juni 1990
 • Clubdorpen :
  Opio en Provence, Kemer, Da Balaia, Coral Beach, La Caravelle, La Palmyre Atlantique…
 • Opleiding :
  Ecole Hôtelière, Brevet d’Etat Voile (en alternance avec le Club Med) - (Hotelschool, Staatsdiploma Zeilen (leer-werktraject via Club Med))
Mini-CV
 • Restaurant Manager
 • Zeilinstructeur
 • Verantwoordelijke Zeilen
 • Verantwoordelijek Watersporten
Alleen bij de Club kun je je hobby's en beroep combineren

Mijn ouders waren allebei dokter bij Club Med in de Ivoorkust. Dus ik ken Club Med al van voordat ik er ging werken... Nadat ik mijn diploma behaald had aan een hotelschool in Zwitserland, ben ik als Restaurant Manager bij Club Med begonnen. Ik heb die functie enkele maanden uitgeoefend tot de Club me in 1998 voorstelde een opleiding voor een staatsdiploma te volgen en G.O Zeilen te worden. Ik ben al jarenlang een fervent zeiler, dus dat was een echte buitenkans die ik niet kon laten liggen!

In het begin ging het alleen om het plezier van het zeilen, maar vandaag pak ik de dingen echt professioneel aan. Want ik geef les op elk niveau, zowel aan beginnelingen als aan gevorderden, en ik wil mijn leerlingen vooruitgang zien boeken. En daarvoor moet je het pedagogische aspect goed onder de knie hebben. Bovendien begeleid ik een team (5 tot 10 G.O afhankelijk van het Clubdorp) aan, zorg ik voor het opstellen en uitvoeren van het programma van de wateractiviteiten, beheer ik de planning en zie ik toe op het onderhoud van de uitrusting …

De Club heeft me de kans geboden mezelf binnen mijn vak te ontplooien. Daar ik multi-inzetbaar ben, heb ik ook de kans gekregen trainer te worden, en word ik nu beschouwd als "expert in watersporten" binnen de onderneming. Vorige maand ben ik nog naar Mauritius gegaan om een diagnose te stellen van de watersportorganisatie en -uitrusting... Het is echt heel aangenaam om 's morgens op te staan en te weten dat je de hele dag kan doen wat je graag doet. En een zonnig strand als kantoor hebben, is natuurlijk ook niet verkeerd!

Door al die jaren bij de Club weet ik ook wat ik in mijn mars heb en wat ik graag doe. Het is fijn om te ontdekken dat je talent hebt als artiest of als zanger, danser of toneelspeler... Ik heb vroeger nog toneellessen gevolgd en dat kwam goed van pas om de optredens te organiseren. Ik heb dat heel dikwijls gedaan en zo mijn talent aan duizenden personen kunnen tonen. Zijn hobby's en beroep combineren, dat kan alleen bij Club Med!