Ontdek ons

Charly
Sous Chef

 • Indiensttreding bij Club Med :
  2002
 • Clubdorpen :
  Gregolimano, Caravel, Opio, Vittel, La Palmyre, Valmorel...
 • Opleiding :
  CAP Cuisine
Mini-CV
 • Chef de Partie
 • Sous Chef

 

Club Med is hét visitekaartje!

Nadat ik mijn CAP verkregen heeft, heb ik gewerkt in verschillende restaurants en luxe brouwerijen in Parijs en in het buitenland. Ik wou een job vinden waarmee ik zou kunnen reizen en nieuwe kennissen maken. Het is een vriend, klant van Club med, die  mij heeft aangeraden om bij club med te solliciteren. Zo heb ik de keukens van het dorp van alpe d’huez in 2002 leren kennen.

Dankzij mijn ervaring kon ik  in de Club als Chef de Partie integreren. De ervaring dat ik verworven heb in de verschillende seizoenen heeft mij doen evolueren. Tegenwoordig, ben ik Sous Chef en krijg ik meer verantwoordelijkheden. Dagelijks, verspreid ik het werk en beheer ik mijn brigade om  ons buffet te benadrukken. Ik heb ook een transmissierol : ik moet de vaardigheden van de ploeg doen stijgen en voornamelijk de « chef de partie » die mij zal vervangen bij mijn afwezigheid. Voor mij is het een echte uitdaging. Iedereen is verschillend, we moeten mensen leren kennen om hen vooruitgang te laten boeken. Maar ik hou van uitdagingen, zo leer ik wat mijn capaciteiten zijn en waar mijn grenzen liggen.
 
Om in de keukens te werken, moeten we uiteraard culinaire vaardigheden bezitten, het product kennen. Maar we moeten ook zin hebben om vooruit te gaan. Voor mij, komende van kleinere zaken, was het leren koken in grote volumes het moeilijkste: van 2 tot 3 duizend maaltijden per dag ! Het voordeel bij Club Med is dat we veel mensen van verschillende opleidingen ontmoeten. Iedereen brengt zijn raad en zijn ervaring, zo leren we snel.
 
Club Med is een unieke ervaring : ‘s morgens, sta ik op, neem ik een douche, ga ik uit mijn kamer en ik ben meteen op het werk. Geen nood de wagen, de bus of de metro te nemen. Dit voordeel hebben we niet vaak ergens anders, en nog meer wat een sfeer bij club Med ! ik houd echt van het contact met de klanten in mijn job : klanten zijn enthousiast, stellen graag vragen. Dat is echt anders dan in een traditionele keuken, die waardering is leuk.
 
Werkend bij Club Med boek je vooruitgang met je werk, maar je leert jezelf ook kennen. Wat mij betreft, door aan de shows mee te doen besefte ik pas tot wat ik allemaal in staat ben te doen.
Op dit moment hoop ik vooruitgang te blijven maken en zo Chef de cuisine te worden. Ik maak me absoluut geen zorgen over mijn toekomst buiten Club Med. Mijn ervaringen bij Club Med zijn het beste visitekaartje dat ik me kan wensen, wij zijn gegeerd!