Ontdek ons

Stéphane
Verantwoordelijke Kassa

 • Indiensttreding bij Club Med :
  Oktober 2006
 • Clubdorpen :
  Alpe d’Huez, Bodrum, La Caravelle
 • Opleiding :
  Licence en Gestion et Management, Concours de la Gendarmerie (Licentiaat Beheer en Management, Politie-examen)
Mini-CV
 • Chauffeur
 • Assistent Kassa Verantwoordelijke
 • Kassa Verantwoordelijke
 • Beheerder in een onderneming in Parijs
 • Kassa Verantwoordelijke
Het is een echte buitenkans om G.O te zijn bij Club Med

Ik was al 6 jaar politieagent, maar het prestige van de Groep Club Méditerranée, het werkkader en de carrièremogelijkheden hebben me ertoe aangezet mijn overheidsfunctie achter me te laten. Club Med zocht een chauffeur die onmiddellijk beschikbaar was, ik heb de baan meteen aanvaard! De Club merkte al snel op dat ik potentieel had als beheerder en stelde me voor een opleiding te volgen. Dus heb ik geleerd de financiën van een Clubdorp te beheren.

Mijn dagelijks werk houdt in dat ik de kassa's van alle winstcentra van het Clubdorp moet groeperen (spa, receptie...), de financiële controle van de verschillende managers moet checken en statistieken moet opstellen. Voor deze functie moet je een goede basis op het gebied van beheer en tevens enige ervaring met boekhouden hebben. Je moet ook heel nauwgezet werken en diplomatisch zijn. In het Clubdorp moet je in feite een goede onderhandelaar zijn, want het voor- en nadeel van de Club is dat je heel dicht bij je collega's staat en het soms moeilijk is de grens te trekken tussen vriendschap en werk.

Maar wat ik het moeilijkst vond bij Club Med, was de nabijheid van de klanten. Ik had een militaire opleiding gevolgd en het was voor mij heel moeilijk ongedwongen met hen om te gaan . Maar na verloop van tijd ging het steeds vlotter. En vandaag denk ik zelfs dat het contact met de G.M's heel verrijkend kan zijn. Je ontmoet heel wat mensen die je anders waarschijnlijk nooit was tegengekomen. Ik heb vandaag trouwens nog altijd contact met G.M's die ik 4 jaar geleden heb leren kennen!

Ik streef er nu naar door te groeien binnen de beheersector en tegelijkertijd G.O te blijven bij Club Med. Twee jaar geleden heb ik Club Med verlaten voor wat een buitenkans leek in Parijs … maar ik ben snel teruggekeerd naar mijn job in de Clubdorpen. Deze ervaring ver van Club Med heeft me geleerd wat een geluk ik had om G.O te zijn, om te kunnen reizen en in de meest prachtige landen ter wereld te kunnen wonen.