Ontdek ons

Daniel
Verantwoordelijke Tennis

 • Indiensttreding bij Club Med :
  Mei 2010
 • Clubdorpen :
  Djerba La Douce, La Caravelle
 • Opleiding :
  Brevet d’Etat Tennis (Staatsdiploma Tennis)
Mini-CV
 • Sportdirecteur, Parijs
 • Verantwoordelijke Tennis
Deze dingen maak je alleen mee als G.O bij Club Med

JIk ben bij Club Med komen werken om te ontsnappen aan de Parijse sleur. Ik had vroeger een goede baan als sportdirecteur in Parijs... maar ik verveelde me. Dus heb ik alles achtergelaten voor de Club: mijn werk, mijn appartement, mijn vriendin want ik wist dat door mijn werk hier mijn leven totaal zou veranderen en vooral, dat dit nieuwe leven precies was waar ik naar zocht. Zon, ontmoetingen, tennis en het leven in een Clubdorp wachtten mij op... Een jaar later heb ik er nog geen moment spijt van gehad dat ik de stap gezet heb!

Omdat ik een staatsdiploma tennis had, kon ik bij Club Med beginnen als verantwoordelijke tennis Dit houdt in dat ik dagelijks een team van tennisleraren coach en het activiteitenprogramma voor het dorp uitwerk. Om dit beroep uit te oefenen, moet je goed georganiseerd en stipt zijn en veel ideeën hebben om de activiteiten dynamisch te maken. Uitstekende relationele vaardigheden zijn ook een must.

Volgens mij hoef je geen buitengewoon tennisniveau te hebben, maar moet je eerder technisch en pedagogisch ingesteld zijn en een goed gevoel voor animatie hebben. Daar ontbrak het me trouwens in het begin wat aan: ik was te "prestatiegericht" en maakte mijn lessen niet levendig genoeg. Toen heeft mijn manager enkele dagen uitgetrokken om me te begeleiden en me te tonen hoe ik de zaken moest aanpakken. De G.M's (vriendelijke leden) moeten natuurlijk vooruitgang boeken, maar ze moeten er ook plezier aan beleven!

Na twee seizoenen bij Club Med ben ik breder inzetbaar geworden en heb ik meer zelfvertrouwen gekregen, zowel met de G.M's als met de G.O's. Vandaag aanvaard ik mezelf zoals ik ben en geniet ik volop van mijn dagen door tennisles te geven, de tijd te nemen om gezellig wat met de G.M's te drinken en te kletsen, deel te nemen aan de optredens of ze te leiden... Ik ontmoet tal van interessante mensen en besef nu dat je deze dingen alleen kan meemaken als G.O bij Club Med …