Ontdek ons

Luchino
Barman

  • Indiensttreding bij Club Med :
    Maart 2009
  • Clubdorpen :
    Opio en Provence, Villars-sur-Ollon
  • Opleiding :
    Bac +2 Commerce Vente (2 jaar hoger onderwijs Handel en Verkoop)
Mini-CV
  • Barman
Voor mij is Club Med 100% plezier

Als kind ontdekte ik al hoe plezierig Club Med was als G.M in de Clubdorpen Kemer en Hammamet. Toen al zei ik tegen mijn moeder dat ik later voor deze onderneming wilde werken. Op mijn 20ste, toen ik mijn diploma Handel en Verkoop op zak had, heb ik besloten aan mijn talen te werken en meer ervaring op te doen in mijn eerste vakgebied, de bar.

Ik kan me het eerste contact met de voorselectiedienst van de Club nog goed herinneren. Ik kom uit Nederland en mijn Frans was te slecht om het telefoongesprek vlot te laten verlopen. Omdat de post van barman me aansprak, wilde ik mijn kansen vergroten en ben ik twee weken een intensieve cursus Frans gaan volgen. Daarna heb ik opnieuw gesolliciteerd. Zo ben ik terechtgekomen in het team van Opio en Provence en daarna van Villars-sur-Ollon. Mijn opdracht bestond erin de voorraden te beheren, een deel van het personeel te leiden, de klanten te bedienen, de nodige voorbereidingen te treffen en te zorgen voor een gezellige en uitnodigende sfeer in de bar.

Ik moet toegeven dat ik in het begin opzag tegen het contact met de klanten, omdat ik nog niet zo goed Frans sprak. Maar na 3 weken in het Clubdorp was al ik meer op mijn gemak en kreeg ik meer zelfvertrouwen. Ik had zelfs zin om actief deel te nemen aan het dorpsleven, om op het podium te staan en met de klanten te praten. Het is trouwens tijdens een van mijn eerste avonden in de Club dat ik mijn vriendin ontmoet heb, een G.O Golf … een Française. Sindsdien is mijn kennis van het Frans er zienderogen op vooruitgegaan!

Nu kan ik zeggen dat ik door de Club een open geest gekregen heb. Ik heb fantastische mensen ontmoet! Dankzij de Club heb ik ook meer gevoel voor organisatie gekregen en ben ik zelfstandiger en creatiever geworden... Een heel verrijkende ervaring. Voor mij is Club Med 100% plezier! In een gezellige en multiculturele omgeving werken, waar je nog dingen bijleert ook, wat wens je nog meer? Sindsdien heb ik gesolliciteerd bij de afdeling HR in Lyon, waar ik momenteel tewerkgesteld ben als Assistent Werving en Selectie ben. Ik hoop hier nog lang en met veel plezier te blijven werken!