Ontdek ons

Coralie
Mini Club Animatrice

  • Indiensttreding bij Club Med :
    April 2009
  • Clubdorpen :
    Opio en Provence, Agadir, Beldi, Vittel, Marrakech La Palmeraie, Club Med 2
  • Opleiding :
    Bac Littéraire, BTS Tourisme (Baccalaureaat Letteren, Hoger technisch onderwijs Toerisme)
Mini-CV
  • Mini Club Animatrice (schoolvakanties)
Club Med is een uitstekende levensschool

Ik kende Club Med als G.M want ik had de gewoonte er mijn vakantie door te brengen met mijn beste vriendin. Het concept sprak ons meteen aan: de G.O's, de festiviteiten bevielen ons prima. Ik studeerde in die tijd talen, maar ik was niet echt gemotiveerd. Daarom heb ik toen besloten van richting te veranderen en me vanaf het schooljaar daarop toe te leggen op een opleiding in toerisme. Omdat ik geen jaar wilde verliezen, heb ik mijn kans gewaagd bij Club Med.

En ik kon meteen aan de slag! Ik ben in het Clubdorp Opio en Provence begonnen als Mini Club Animatrice en trok elke schoolvakantie naar een ander Clubdorp. Zo heb ik kunnen werken met de leeftijdscategorieën 8-10 jaar, 11-13 jaar en ook 14-17 jaar. Kinderen begeleiden, optredens in elkaar steken, de culturele en sportevenementen verzorgen; al deze activiteiten hebben nu geen geheimen meer voor mij!

Op persoonlijk vlak heeft de Club me geleerd me open te stellen voor anderen: beschikbaar, verdraagzaam zijn, luisteren en altijd glimlachen. Toen ik bij de Club begon, was ik nogal verlegen: ik zag best wel op tegen het contact met de G.M's en ik had zeker niet kunnen doen wat ik vandaag doe: sketches, speeches, optredens, improvisaties… Club Med heeft bij mij een persoonlijkheidstrekje naar boven gebracht dat ik niet kende! Club Med is een uitstekende levensschool!

Ook al was de Mini Club voor mij alleen maar een studentenjob, heb ik veel beroepservaring bij Club Med opgedaan. De Club heeft me geleerd georganiseerd te werken en breed inzetbaar te zijn. Dankzij de Club heb ik ook kunnen reizen en zo mijn opleiding in toerisme kunnen afmaken. Ik realiseer me vandaag dat ik er best nog enkele seizoenen zou willen blijven! Je beleeft er zoveel magische momenten! Een job binnen Club Med Business of bij de receptie zou me zeker aanspreken …